
معرفی واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان نظرآباد
تاریخچه
بهداشت محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای بر سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی انسان تأثیر می گذارد و شاید بتوان گفت سابقه آن به قرنها پیش بر میگردد چرا که گذشتگان بر اساس آموزه های دینی برخی رفتارها را گناه می دانستند که امروز میتوان گفت که بسیاری از آنها ریشه در مسایل بهداشتی و بهداشت محیطی دارد. این رشته به طور از سال 1331 در ایران شروع بکارکرده و تا امروزپس از گذراندن تغییرات سازمانی و مدیریتی مختلف به فعالیت خود ادامه می دهد.
از سال 1383با اصلاح تقسیمات کشوری و تفکیک نظرآباد از شهرستان ساوجبلاغ و تشکیل شهرستان نظرآباد ، شبکه بهداشت و درمان نظرآباد و واحد بهداشت محیط به طور مستقل تشکیل و شروع به کار کرد. شبکه بهداشت این شهرستان مجهز به یکی از مجهز ترین آزمایشگاههای آب در سطح شبکه های بهداشت بوده و به انجام آزمایشهای میکروبی و فیزیکی و شیمیایی آب سطح شهرستان و بخش خصوصی مبادرت می نماید. در حال حاضر واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت نظرآباد با چهار نفر کارشناس در ستاد مرکز بهداشت و یک نفر کارشناس در آزمایشگاه آب و هفت نفرکارشناس در مراکز بهداشتی درمانی انجام وظیفه می نماید.
اهم فعالیتهای واحد بهداشت محیط
1. تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح ستاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه
2. تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشت
3. تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشتی درمانی
4. تدوین طرحهای مداخله ای
5. تدوین برنامه برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
6. تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور
7. تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز بهداشت محیط (یازدهم اسفند هر سال )
8. پایش فعالیت های شبکه های بهداشت و درمان ومراکز بهداشت
9. پایش فعالیت های مراکز بهداشتی درمانی
10. پایش فعالیت های خانه های بهداشت
11. نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری وروستائی
12. نظارت بر نحوه آبیاری مزارع
13. نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب
14. نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
15. نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی وضدعفونی اماکن عمومی
16. نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
17. نظارت عرضه دخانیات در اماکن عمومی و کلینیک مشاوره ترک دخانیات
18. نظارت بر عملکرد موسسات پرتو پزشکی
19. انجام هماهنگی های درون بخش با سایر واحد های ستادی در طرحهای مختلف
ü هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی وتهیه پوستر ، پمفلت وتراکت
ü هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری ومبارزه با بیماریها درخصوص پیشگیری ومهار بیماریهای روده ای و اپیدمی
ü هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه وتنظیم خانواده درخصوص برنامه های کنترل نمکهای ید دار و غنی سازی آرد
ü هماهنگی با واحد بهداشت مدارس درخصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس
ü هماهنگی با واحد بهداشت دهان و دندان در خصوص بررسی میزان فلوراید در آب آشامیدنی
ü هماهنگی با معاونت درمان در خصوص بازدید از بیمارستانها و مراکز پرتوزا
ü هماهنگی با معاونت غذا و دارو در خصوص کنترل مواد غذائی ، آرایشی و بهداشتی
ü هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام پاسخ
20. هماهنگی برون بخش با ادارت و سازمانهای مختلف شهرستان
ü هماهنگی با مراجع قضائی درخصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی
ü هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص تعطیل واحدهای متخلف وجلب متهمین
ü هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری وروستائی
ü هماهنگی با سازمان بازرگانی استان تهران وعضویت درکمیسیون نظارت
ü هماهنگی با شهرداری
ü هماهنگی با مجمع امور صنفی و اتحادیه های مربوط
ü هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی
ü هماهنگی با معاونت بهداشتی دانشگاه
ü هماهنگی با بهزیستی درخصوص تأسیس مهدهای کودک ومراکز نگهداری افراد سالمند وناتوان جسمی
ü هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شناو مراکز تفریحی ورزشی
ü هماهنگی با استانداری، فرمانداریها وبخشداریها
21. اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
22. اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی
23. اجرای طرح سالمسازی بوفه های مدارس
24. اجرای برنامه شهر سالم وروستای سالم
25. اجرای طرح bdn در روستاهای تحت پوشش
26. اجرای دستور العملهای واصله از مراکز سلامت محیط و کار
27. اجرای طرح اتلاف سگهای ولگرد
28. اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه
29. اجرای طرح حذف جوش شیرین ازنان تولیدی نانوائی ها
30. اجرای حکم تعطیل واحدهای متخلف
31. توقیف مواد غذائی فاسد وغیرمجاز
32. ارجاع پرونده واحد های صنفی متخلف به مراجع قضائی وتعزیرات حکومتی
33. اجرای برنامه های بهسازی محیط روستاها با اولویت سرویس بهداشتی وآبخوری مدارس ، توالتهای روستائی ، دفع زباله وفاضلاب
34. رسیدگی به شکایات مردمی درزمینه بهداشت محیط ، مواد غذائی ، فاضلاب ، زباله و ...
35. آموزش حین خدمت وبدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
36. آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای اصناف
37. آموزش کارکنان مراکز بازتوانی وابسته به بهزیستی در زمینه بهداشت محیط و موادغذائی
38. آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
39. آموزش رابطین
40. بازدید از مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی و اماکن مسیر راهها ( رستورانها واغذیه فروشی ها و ..)
41. بازدید از مراکز بهداشتی درمانی ، درمانگاهها وبیمارستانها
42. بازدید از مراکز پرتو پزشکی
43. بازدید از استخرها ی شنا و باشگاههای ورزشی
44. بازدید از پادگانها ، اردوگاهها ، زندانها ومراکز انتظامی
45. بازدید از مدارس وموسسات آموزشی و پرورشی
46. بازدید از کارگاهها و کارخانجات مواد خوراکی وبهداشتی
47. بازدید از کارخانه های تولید یخ
48. بازدید از مراکز مشاوره ترک دخانیات
49. بازدید از پایانه های مسافربری ، ترمینالها ، ایستگاههای مترو و ایستگاههای راه آهن
50. کنترل مواد غذائی ، آشامیدنی از طریق نمونه برداری وارسال به آزمایشگاههای غذا ودارو
51. کنترل آب آشامیدنی شبکه آبرسانی شهری وروستائی از طریق کلر سنجی وانجام نمونه برداری از آب
52. کنترل نمکهای ید دار درمراکز تهیه وتوزیع و اماکن عمومی از طریق ید سنجی
53. کنترل نانهای سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی نانوائی از نظر وجود جوش شیرین
54. کنترل موادغذائی مورد عرضه در بوفه های مدارس
55. کنترل اقلام خوراکی ، آشامیدنی وارداتی از نظر مجوزهای لازم وتاریخ تولید وانقضاء
56. پیگیری اعتبارات بهداشت محیط
57. پیگیری اعتبارات بهسازی محیط روستا ها
58. تأمین مصالح و ابزار مورد نیاز بمنظور بهبود دفع زباله های روستائی ، احداث توالت روستائی و ...
59. پیگیری اعتبارات مربوط به مدیریت پسماندهای بیمارستانی
60. پیگیری نحوه برگزاری کارگاههای آموزشی از طریق امور اداری و مالی (سالن اجتماعات- فیلمبرداری )
61. پیگیری تجهیز انبار حوادث وسوانح غیر مترقبه
62. ارزشیابی دوره ای مراکز بهداشت و سلامت جامعه و خانه های بهداشت
63. ارزشیابی سالانه مراکز بهداشت تابعه
64. جمع بندی فرمهای آماری ارسالی ازمراکز بهداشتی درمانی و ارسال به معاونت بهداشتی
65. تهیه عملکرد شش ماهه وسالیانه
66. تجزیه وتحلیل آمار و ا طلاعات ارسالی از مراکز ومقایسه با حد انتظار و فعالیت دوره مشابه قبل
67. عضویت درکمیسیون نظارت شهرستان بعنوان نماینده بهداشت و درمان شهرستان
68. عضویت درکارگروه بهداشت و درمان حوادث وسوانح غیر مترقبه شهرستان
69. عضویت در گروههای کارشناسی زیر مجموعه کارگروه بهداشت ، درمان و تأمین اجتماعی شهرستان
70. عضویت درکمیته ا تلاف سگهای ولگرد
معرفی پرسنل ستاد سلامت محیط
نام نام خانوادگی |
وظایف |
تلفن تماس |
مسئولیت |
رخسار قاسمی |
مدیریت واحد، تدوین برنامه ها ، شرکت در جلسات درون بخشی و برون بخشی و نظارت بر کلیه فعالیت های واحد |
026-45305009 |
کارشناس مسئول سلامت محیط |
سمیه نوبری |
بهداشت اماکن و مراکز شهری ، روستایی و وسایط حمل ونقل مواد غذایی ( کلیه آمارهای مربوطه )، بیمه روستایی ، بیماریها (زئونوززها و کرونا) ، نظارت بر فعالیت آموزشگاههای اصناف و دفاتر خدمات سلامت و دفاتر پیش خوان، پیگیری اقدامات قانونی ،آمار کمیسیون ماده 11، برنامه مواد غذایی (نمونه برداری ها و سنجش های پرتابل ) ، برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزش واحد، برنامه ریزی و اجرای جلسات ماهیانه ، طرح تشدید |
026-45305009 |
کارشناس سلامت محیط |
سلمان قزوینه |
برنامه مناسبت های(سلامت نوروزی، ارتحال،اعیاد ،اعتکاف، ماه محرم، ماه رمضان) سامانه 190(رسیدگی به شکایت و اخبار)، بهسازی روستایی (BDN،CBI )، اقدامات بهداشت محیط درشرایط اضطراری، ،استعلامات بهداشتی مراکز و اماکن ، بیماریهای (طغیان ،آنفلوآنزا، کرونا )، سامانه بازدید سامح ، برنامه کار گروه ها |
026-45305009 |
کارشناس سلامت محیط |
سروش تحسینی |
برنامه آب ، فاضلاب و آزمایشگاه ،پسماند شهری روستایی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی ،خصوصی و مطب ها، برنامه مناسبات (زمین پاک ، هوای پاک) ،استعلام نظام مهندسی کشاورزی (دامداریهای کارخانجات قارچ) و نظارت بر دامداریهای و مزارع کشاورزی ، برنامه کنترل دخانیات ، آمارسموم گند زداها ، بیماریها (کرونا) |
026-45305009 |
کارشناس سلامت محیط |
پرسنل مراکز جامع سلامت
نام پرسنل |
سمت |
محل خدمت |
تلفن تماس |
معصومه شیردل |
مسئول آزمایشگاه |
مرکز جامع سلامت سید جمال الدین |
026-45350777 |
نغمه طبیب |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت سید جمال الدین |
026-45350777 |
مهسا علایی |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت حضرت امام علی ع |
026-45367115 |
محمد علی ستاری |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت حضرت امام علی ع |
026-45367115 |
زهرا تک فلاح |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت شهید مفتح |
026-45320188 |
سیده سمیه حسنی |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت شهید زارعی نژاد |
026-45303448 |
بهروز صادقی |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت شهید زارعی نژاد |
026-45303448 |
ثریا کهنسال |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت شهید زارعی نژاد |
026-45330448 |
مرجان علی جانی |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت تنکمان |
026-44364825 |
محدثه خاکی |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت نجم آباد/ احمد آباد |
026-45373203/45393050 |
زهرا حیدری |
کارشناس سلامت محیط |
مرکز جامع سلامت بختیار |
026-44363020 |
آدرس الکترونیکی: mohit.nazarabad@abzums.ac.ir
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: